به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، «اگر دیوان لاهه رای به نسلکشی اسرائیل بدهد و همچنان جنگ ادامه یابد، با وضعیت سختی مواجه میشویم که افت صادرات را بیشتر هم خواهد کرد» این را روزنامه کالکالیست به نقل از یک مقام ارشد اقتصادی رژیم صهیونیستی بیان داشت.
صادرات رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۳ در مجموع، شش درصد کاهش یافته است، اما صادرات آن به کشور آفریقایی مغرب ۱۲۸ درصد افزایش یافت و به حدود ۱۲۰ میلیون دلار رسیدف در حالی که صادرات صهیونیستها به کشور امارات نیز حدود پنج درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش یافته و به حدود ۶۵۰ میلیون دلار رسید.
بر اساس دادههای وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی که امروز توسط کالکالیست منتشر شد، حجم صادرات اسرائیل به مصر (۷۳ درصد)، بحرین (۵۴ درصد) و اردن (۱۳ درصد) نیز افزایش یافته است.
در همین حال، یک مقام ارشد اقتصادی در گفتوگو با کالکالیست نسبت به سناریویی هشدار داد که در آن دیوان بین المللی دادگستری در لاهه دستور موقت توقف جنگ در غزه را صادر کند.
مقام صهیونیست با اشاره به اینکه ادامه جنگ به رغم تصمیم علیه اسرائیل در لاهه در حجم مبادلات تجاری آن بسیار احساس خواهد شد، گفت. اگر چنین دستور موقتی صادر شود، اسرائیل با وضعیت سختی مواجه خواهد شد که بر صادرات آن نیز تاثیر خواهد گذاشت، زیرا شرکتها در سراسر جهان نمیخواهند با شرکتهای طرفی که گفته میشود مرتکب نسلکشی شده است، تجارت کنند.
در سال 2023، حجم صادرات از رژیم صهیونیستی به ترکیه و همچنین به ایتالیا، فرانسه، بریتانیا، هند و چین کاهش یافت. وزارت اقتصاد رژیم اشغالگر افت این بازارها را ناشی از نوسانات قیمت ارز، کاهش دامنه فعالیت در صنعت الماس و تاثیر نرخ سود می داند.( صنعت الماس در رژیم صهیونیستی یک صنعت با نقشی مهم در تولید الماس برشخورده جهت عمدهفروشی است)
دیوان بینالمللی دادگستری در شهر لاهه هلند پنجشنبه هفته گذشته(12 ژانویه) اولین جلسه رسیدگی به طرح شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل بابت ادعای نسلکشی در نوار غزه را آغاز کرد. هدف اولیه آفریقای جنوبی از طرح این شکایت در حقیقت توقف فوری عملیات جنگی دولت بنیامین نتانیاهو در نوار غزه است.
برآوردهای اولیه وزارت اقتصاد و صنعت رژیم صهیونیستی بر اساس دادههای اداره مرکزی آمار این رژیم حاکی از کاهش شش درصدی حجم صادرات کالا و خدمات در سال ۲۰۲۳ است که بالغ بر ۱۵۶ میلیارد دلار بوده است. یعنی حدود ۱۰ میلیارد دلار کمتر از میزان صادرات در سال ۲۰۲۲ است.
به گزارش کالکالیست دادههای نهایی در مورد حجم صادرات کالا و خدمات که شامل صادرات دسامبر گذشته نیز است، در ماه مارس منتشر میشود و این دادهها اثرات جنگ بر اقتصاد این رژیم را روشنتر خواهد کرد.
بر اساس دادههای پردازش شده توسط اداره تجارت خارجی وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی به ریاست اوهاد کوهن، حجم صادرات کالا در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰ درصد کاهش و صادرات خدمات نیز ۳ درصد کاهش یافته است.
بر اساس برآوردها، بخشی از کاهش صادرات خدمات اسرائیل نیز مربوط به جنگ غزه است که در زمان شروع آن، کاهش شدیدی در حجم پروازها به و از اسرائیل و حمل و نقل هوایی کالا به وجود آمد و حتی قبل از جنگ نیز صادرات خدماتی مانند مالکیت معنوی در حوزه اینترنت و فناوری مالی کاهش یافت.
با گذشت ۱۰۳ روز از آغاز جنگ، شمار شهدای فلسطینی به بیش از ۲۴ هزار شهید رسیده که ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر از قربانیان، کودک هستند. نزدیک به دو میلیون نفر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری غزه آواره و بیش از ۶۰ درصد زیرساختهای آن یا کاملا ویران شده و یا آسیب جدی دیده است.