۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲
تعداد بازدید: ۹۰۶۶۰
بارش شهابی Quadrantid (بارش شهابی ربعی)، نخستین بارش شهابی بزرگ در سال ۲۰۲۳، امشب آسمان را روشن خواهد کرد.
کد خبر: ۲۵۷۴۳

نخستین بارش شهابی سال ۲۰۲۳ آسمان را روشن می‌کند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، بارش شهابی Quadrantid (بارش شهابی ربعی) نخستین بارش شهابی بزرگ در سال ۲۰۲۳، امشب آسمان را روشن خواهد کرد. این بارش شهابی در ساعت ۱۱:۴۰ صبح به وقت پکن در ۴ ژانویه به اوج خود می‌رسد. محدوده هدف برای بهترین زمان مشاهده، بین نیمه‌شب سه‌شنبه تا سپیده‌دم چهارشنبه است.

بارش شهابی یک پیش‌آمد آسمانی در آسمان شب است که در هنگام عبور سیاره زمین در پیمودن مسیر مدار خود از میان توده‌ای از ذرات در فضا که شهاب‌واره خوانده می‌شوند، رخ می‌دهد. در جریان این رویداد، تعداد زیادی شهاب‌واره در جو زمین می‌سوزند. هر بارش شهابی در ناحیه مشخصی از آسمان اتفاق می‌افتد و به این محل "کانون بارش" گفته می‌شود. جهت حرکت شهاب‌ها متفاوت است، اما امتداد مسیر آن‌ها به کانون بارش آن رویداد منتهی می‌شود.

بارش شهابی ربعی که به آن بارش شهابی کوادرانت و بارش شهابی نطاق هم گفته‌اند یکی از پربارترین بارش‌های شهابی سال است. نرخ ساعتی سرسویی این بارش در زمان اوج، به حول و حوش ۹۰ می‌رسد و در نتیجه این بارش معمولاً دومین یا سومین بارش شهابی بزرگ‌سال است. سرعت میانگین شهاب‌های این بارش در برابر زمین در حدود ۴۱ کیلومتر در ساعت است که نسبت به بسیاری از بارش‌های شهابی سرعت کمی به‌شمار می‌آید که خود باعث کم‌تر شدن نرخ ساعتی سرسویی این بارش است.

"کوادانتیدها، همراه با پرسید‌ها و جمینیدها" سه بارش شهابی اصلی در نیمکره شمالی هستند. بارش شهابی Quadrantid (بارش شهابی ربعی) معمولاً از ۲۸ دسامبر تا ۱۲ ژانویه فعال است و اوج آن بین ۳ و ۴ ژانویه رخ می‌دهد. به گفته "یانگ‌جینگ"، یکی از اعضای انجمن نجوم چین، برخلاف سایر شهاب‌ها، فرصت برای دیدن کوادانتید‌ها بسیار اندک است.

بارش شهاب‌ها از صورت فلکی با نام Quadrans Muralis است که توسط "ژروم لالاند" ستاره‌شناس فرانسوی ایجاد شده است. از آنجایی که شهاب‌ها از هر نقطه‌ای از آسمان می‌توانند ظاهر شوند، بهتر است سعی شود مکانی با دید وسیع و دور از نور‌های شهر برای رصد انتخاب شود./ تسنیم

برچسب ها: سیاره زمین سال 2023
ارسال نظر
آخرین اخبار