حجت الله فرزانی، کارشناس امور بانکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، مطرح کرد: اگر در بودجه سال ۱۴۰۳ بحث تسویه بدهی دولت به بانکها مطرح نشده باشد با توجه به اینکه بدهی دولت یکی از عمده مطالبات بانکها است، موضوع ناترازی بانکها تشدید میشود و از این جنبه میتوانیم بگوییم که بانکها دچار مشکل خواهند شد.
بیشتر بخوانید: تاثیر اقدام جدید بانک مرکزی بر کاهش قیمت طلا/شرایط عرضه و فروش سکههای جدید به چه صورت است؟
وی افزود: یکی دیگر از مواردی که میتواند به ناترازی بانکها دامن بزند بحث عدم تعیین و تکلیف محاسبه سود بدهی دولت به بانکهاست. بانک مرکزی شیوه محاسبه خود را تصویب و به شبکه بانکی اعلام کرده، اما در حال حاضر چنین موضوعی عملیاتی نشده یعنی وزارت اقتصاد و دولت نحوه محاسبه سود از سوی بانک مرکزی را نمیپذیرند. در کل اگر روشی غیر از روش بانک مرکزی محاسبه شود موضوع ناترازی بانکها تشدید میشود. از این جهت تعیین و تکلیف نحوه محاسبه سود مطالبات بانکها از دولت یکی دیگر از مواردی است که باید در بودجه سال آینده پیش بینی شود.
اگر موارد بالا در بودجه سال آینده ذکر نشده باشد در حقیقت شبکه بانکی کشور نادیده گرفته شده است.
بیشتر بخوانید: نمیتوانیم به صراحت بگوییم دولت چه مقدار بدهکار است! /عمده بدهی دولت متعلق به ۸ بانک
کارشناس امور بانکی تصریح کرد: از طرف دیگر تکالیف بیشتر به شبکه بانکی از جمله تسهیلات تکلیفی باعث فشار بیشتر به بانکها و در آخر منجر به تشدید ناترازی آنها میشود. از این منظر چنانچه در بودجه سال بعد احکام تسهیلات تکلیفی بیشتری در بانکها گذاشته شده باشد فشار مضاعفی بر شبکه بانکی وارد خواهد شد چون بخشی از داراییهای مولدشان که باعث میشود سود سپردهگذاران را تامین کنند، میخواهند اختصاص به تسهیلات تکلیفی که عمدتاً قرض الحسنه است و درآمدی برایشان ندارد، بدهند، لذا این بخش را هم از جنبه داراییهای مولد بانکها خارج میکند.