دنیا حیدری طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر! نوشت: مراسم تجلیل از قهرمانان و مدالآوران سال ۱۴۰۲ بهترین فرصت برای جامعه ورزش بود تا دغدغهها و مطالبات خود را به گوش مسئولان به خصوص رئیس قوه مجریه برسانند. فرصتی که البته وزیر ورزش هم استفاده خود را از آن برد و از برداشتن گامهای بلندی در جهت حل مشکلات قهرمانان و مدالآوران در سالی که گذشت خبر داد و گفت که اصلاحات قانون سرباز قهرمان و آییننامه اجرایی آن که زمینه کاهش دغدغه اشتغال و سربازی قهرمانان و افزایش دامنه شمول آن را فراهم کردهاست. هر چند نمیتوان چشم بر حل مشکل سربازی برخی قهرمانان و اشتغال تعداد محدودی از ورزشکاران بست. با وجود این، اما اشتغال و در کنار آن مسکن که کیومرث هاشمی از انجام اقداماتی برای حل و فصل این مورد هم خبرهایی داده، همچنان بزرگترین مطالبه ورزشکاران، قهرمانان و مدالآوران است. مسئلهای که سالهاست وعده حل آن داده شده، اما بهرغم آنکه یکی از مصوبات شورای ورزش نیز هست، هنوز هم نتوانسته تمام قهرمانان و مدالآورانی را که مشمول آن میشوند، تحتپوشش قرار دهد. شاید به این دلیل که بهزعم برخی این مورد خاص هنوز متن صریح قانون نیست و به همین دلیل خاص، با وجود صحبتهای وزیر ورزش در خصوص حل و فصل اشتغال ورزشکاران، مسئله شغل و امنیت شغلی همچنان یکی از اصلیترین مطالبات جامعه ورزش است. به طوری که مدالآوران در مراسم تجلیل از قهرمانان نیز بدان اشاره کرده و سعی داشتند در اندک فرصتهایی که برای صحبت در اختیارشان گذاشته شدهبود، این مورد خاص را به گوش ریاست جمهوری برسانند.
بیشک مشکلات و موانع زیادی بر سرراه این مسئله وجود دارد و وزارت ورزش به تنهایی نمیتواند از عهده آن برآید و باید ارگانهای مختلف دستبه دست هم دهند برای حل و فصل اصولی اشتغال ورزشکاران، به خصوص قهرمانان و مدال آوران، اما پذیرفتنی نیست که وزارت ورزش به عنوان متولی این حوزه با چشم بستن روی واقعیت، روی موارد خاص مانور دهد تا این تصور ایجاد شود که مشکل اشتغال ورزشکاران حل و فصل شدهاست. حال آنکه برکسی پوشیده نیست که این معضل همچنان به قوت خود باقی است و این را میتوان از گلههای گاه و بیگاه ورزشکاران و قهرمانانی دریافت که یا ناچار به زدن قید ورزش قهرمانی میشوند یا گاهی حتی برای در آوردن نان حلال روی به دستفروشی میآورند. هر چند که کار کردن عیب و عار نیست و اندک ورزشکارانی که برای امرار معاش به دستفروشی روی میآورند نیز به راهی که برای درآوردن روزی حلال درپیش گرفتند، افتخار میکنند، اما بدون شک انتظار میرود وزارت ورزش به کمک سایر ارگانها و البته با کمک دولت شرایطی را مهیا کند که ورزشکاران بتوانند با داشتن شغل و البته امنیت شغلی، تمام تمرکز خود را روی ورزش گذاشته و برای کسب عنوانها و مدالهای درخور توجه و به اهتزاز درآوردن پرچم پرافتخار ایران تلاش کنند.
هیچ شکی نیست که هموار کردن این مسیر کاری بس سخت و دشوار است، اما سنگلاخی بودن این مسیر دلیل نمیشود که وزارت ورزش با نمایش دادن نیمهپر لیوان، سعی در پنهان کردن نیمه خالی لیوان را داشته باشد. آن هم درست در مراسمی که یکی از مهمترین مطالبه نمایندگان ورزشکاران و قهرمانان، داشتن شغل است! شغلی را که بتواند آنها و خانوادهای که دارند، تأمین کند تا ورزشکار بدون هیچ دغدغهای برای امرار معاش، تنها هدفش کسب مدال و رفتن روی سکو در میادین بینالمللی باشد.
البته که قولهای زیادی در این راستا داده شده و در برخی شهرها نیز تعداد اندکی از قهرمانان و مدال آوران توانستند با توجه به مصوبات دولت و تلاشهای مسئولان شغلی در یکی از دستگاههای دولتی برای خود دست و پا کنند، اما این مسئله به همه استانها و شهرستانها تعمیم داده نشده و همچنان ورزشکاران و قهرمانان بسیاری هستند که اگر چه مشمول قانون استخدام هستند، اما هنوز چشم انتظار مساعدت آقایان مسئول در ادارات مختلف جهت اشتغال هستند و این نشان از آن دارد که موانع بر سر اشتغال ورزشکاران همچنان به قوت خود باقی است. حال آنکه ریاست جمهوری یکبار دیگر در مراسم تجلیل از قهرمانان و مدالآوران نیز تأکید کرد که باید زیر ساختهای لازم برای گسترش ورزش قهرمانی فراهم شود تا قهرمانان هیچ دغدغهای جز میدان و قهرمانشدن نداشتهباشند و یکی از این زیرساختهای لازم بیشک مسئله اشتغال ورزشکاران است.