۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
تعداد بازدید: ۱۴۴۴۵۰
تحقیقات جدید نشان می‌دهد قرارگیری طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی و سایر بیماری‌های خودایمنی را افزایش دهد.
کد خبر: ۲۵۱۴۷

تاثیر عجیب آلودگی هوا بر تشدید بیماری روماتیسم مفصلی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، محققان اطلاعات بهداشتی بیش از ۸۱ هزار نفر در ایتالیا را برای این مطالعه بررسی کردند. بیش از ۹۷۰۰ نفر (۱۲ درصد) از بیماران مبتلا به بیماری خودایمنی از جمله روماتیسم مفصلی، لوپوس، بیماری‌های التهابی روده (مانند کولیت اولسراتیو) و بیماری ام اس در طول دوره جمع‌آوری داده‌ها تشخیص داده شدند.

محققان همچنین ۶۱۷ ایستگاه پایش کیفیت هوا را در ۱۱۰ استان ایتالیا که بیماران در آن زندگی می‌کردند، با تمرکز بر میزان ذرات معلق (PM ۱۰ و PM ۲.۵) آلودگی هوا بررسی کردند. سطوح ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۱۰ و ۲۰ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۲.۵ آستانه‌هایی هستند که عموماً برای سلامت انسان مضر در نظر گرفته می‌شوند.

یافته‌ها نشان داد که میانگین قرار گرفتن در معرض طولانی مدت آلودگی هوا بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹، ۱۶ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۲.۵ و ۲۵ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۱۰ بود.

بر اساس این تحقیقات، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض PM ۱۰ بالای ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب و PM ۲.۵ بالای ۲۰ میکروگرم بر متر مکعب به ترتیب با افزایش ۱۲ و ۱۳ درصدی خطر ابتلاء به بیماری خودایمنی همراه بود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض PM ۱۰ به طور خاص با افزایش خطر ابتلاء به روماتیسم مفصلی همراه بود، در حالی که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض PM ۲.۵ با افزایش خطر ابتلاء به روماتیسم مفصلی و بیماری‌های التهابی روده همراه بود.

«جیووانی آدامی» سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه ورونا ایتالیا، گفت: «قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ترافیک جاده‌ای و آلاینده‌های هوای صنعتی با حدود ۴۰ درصد خطر بیشتر ابتلاء به روماتیسم مفصلی، ۲۰ درصد خطر بیشتر بیماری التهابی روده و ۱۵ درصد بیشتر خطر ابتلاء به بیماری‌های بافت همبند مرتبط است.»

نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند این یک مطالعه مشاهده‌ای بود، بنابراین نمی‌توان علت را تعیین کرد./ صدا و سیما

برچسب ها: آسیب های آلودگی هوا روماتیسم
ارسال نظر
آخرین اخبار