۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۶
تعداد بازدید: ۱۱۳۰۹۳
ربات‌هایی که هم در خشکی و هم در آب حرکت می‌کنند، به طور بالقوه بسیار مفید، اما معمولاً پیچیده و نسبتاً کند هستند.
کد خبر: ۲۷۶۱۱

ساخت یک ربات آبی-خاکی جدید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، اخیرا یک ربات آبی-خاکی جدید با الهام از زیست‌شناسی و مکانیسم نسبتاً ساده‌ای طراحی شده است.

ربات AmphiSAW از روشی که سمندر‌ها و مار‌ها در آب حرکت می‌کنند بهره برده است.

بدنه این ربات با ابعاد ۵۱.۳ سانتی‌متر طول و ۱۶.۴ سانتی‌متر عرض به صورت خمیده شده است.

دارای دو شناور و یک سکان با قابلیت هدایت الکترونیکی در عقب است و در داخل هد سه موتور به همراه باتری، میکروکنترلر، واحد GPS و گیرنده رادیویی تعبیه شده است.

دم این ربات دو زیست از یک مارپیچ افقی تشکیل شده است که از وسط ۱۴ پیوند پارویی توخالی متصل می‌پیچد.

یکی از موتور‌های ماژول سر مارپیچ را می‌چرخاند و باعث می‌شود که پیوند‌ها به طور متوالی به سمت بالا و پایین حرکت و یک سری موج سینوسی پیوسته تولید کنند که در طول دم حرکت می‌کنند.

این سبک حرکت منحصر به AmphiSAW اجازه می‌دهد تا با سرعت ۱.۵ طول بدن در ثانیه (B/s) در امتداد زمین بخزد و با سرعت ۰.۷۴ B/s در سطح آب شنا کند.

گفته می‌شود سر ربات می‌تواند به دو پایه یا چرخ مجهز شود که به طور مستقل توسط دو موتور دیگر به حرکت در آیند.

در این پیکربندی سرعت حرکت روی زمین به ۴ B/s افزایش می‌یابد، ربات بهتر می‌تواند از موانع بالا برود و از پا‌ها (چرخ‌ها) برای فرمان دیفرانسیل استفاده می‌شود.

سرعت شنا نیز تقریباً ۵۰ درصد افزایش می‌یابد، اما چرخ‌ها هنگام استفاده در آب انرژی زیادی مصرف می‌کنند، بنابراین برای کاربرد‌های عمدتاً در آب توصیه نمی‌شوند.

ربات را می‌توان به صورت رادیویی از راه دور کنترل کرد، یا می‌توان آن را از پیش برنامه ریزی کرد تا به طور خودکار مجموعه‌ای از ایستگاه‌های بین راه GPS را دنبال کند.

به گفته دانشمندان، AmphiSAW سریع و در عین حال ساده و ارزان با کمترین هزینه حمل و نقل در میان تمام ربات‌های آبی خاکی گزارش شده است.

می‌توان این فناوری را برای عملیات جستجو و نجات، تحقیقات دریایی و آبزی پروری استفاده کرد./ باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: ربات هوشمند ربات دوزیست نوآوری
ارسال نظر
آخرین اخبار