۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
تعداد بازدید: ۱۹۲۰۳۵
برای دور زدن تحریم‌های آمریکا صورت گرفت؛
شرکت‌های تراشه چینی، به سرعت در کارخانه‌های نیمه‌رساناهای جدید سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند توانمندی‌های کشورشان را ارتقاء داده و کنترل‌های صادراتی را که توسط آمریکا و متحدانش تحمیل شده است، دور بزنند.
کد خبر: ۳۵۸۲۴
سرمایه‌گذاری چینی‌ها در کارخانه‌های نیمه‌رسانا‌های جدید

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، آمارها بر اساس داده‌های رسمی گمرک نشان می‌دهد واردات دستگاه‌های مورد استفاده برای ساخت تراشه‌های رایانه‌ای در سال 2023، با 14 درصد افزایش، به حدود 40 میلیارد دلار رسید که دومین رکورد بالا نظر ارزش است که از سال 2015 به این طرف ثبت شده است. این افزایش با وجود کاهش 5.5 درصدی مجموع واردات در سال میلادی گذشته، روی داد که نشان دهنده اهمیتی است که دولت چین و صنعت تراشه این کشور برای خودکفا شدن قائل هستند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت‌های تراشه چینی، به سرعت در کارخانه‌های نیمه‌رساناهای جدید سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند توانمندی‌های کشورشان را ارتقاء داده و کنترل‌های صادراتی را که توسط آمریکا و متحدانش تحمیل شده است، دور بزنند. این محدودیت‌ها، دسترسی شرکت‌های چینی به دستگاه‌های مورد نیاز برای ساخت تراشه‌های قدرتمند را دشوارتر می‌کند و توسعه بخش فناوری پیشرفته چین را که تهدیدی برای آمریکا تلقی می‌شود، کند می‌کند.

واردات چین از هلند در سال میلادی گذشته، پیش از اجرایی شدن کنترل‌های صادراتی جدید افزایش یافت. محدودیت‌های مذکور که در هماهنگی با اقدامات آمریکا صورت گرفته است، دریافت جدیدترین ماشین‌آلات را محدود می‌کند.

واردات تجهیزات لیتوگرافی از هلند در دسامبر، تقریبا 1000 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به 1.1 میلیارد دلار رسید.

حتی قبل از اجرایی شدن این محدودیت‌ها، شرکت هلندی ASML به درخواست دولت آمریکا، ارسال بعضی از دستگاه‌های پیشرفته خود به چین را لغو کرده بود. این لغو چند هفته قبل از اجرایی شدن ممنوعیت صادرات تجهیزات تراشه‌سازی پیشرفته صورت گرفت.

/تسنیم.

 
برچسب ها: آمریکا تنش آمریکا و چین اخبار "چین" #سرمایه گذاری تراشه
ارسال نظر
آخرین اخبار