به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط در صورتجلسه سوم کمیسیون نامگذاری تغییر نامگذاری دوره ششم شهرداری تهران، نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران گفت: ۷ نامگذاری صورت گرفته که از جمله ان تغییر نام خیابان فرجام در منطقه ۴ شهرداری تهران به شهید ابومهدی المهندس به مناسبت دومین سالگرد شهادت وی، و تغییر نام بلوار صدرا به نام حسن یزدانی کشتی گیر طلایی در المپیک در حدفاصل میدان المپیک تا بزرگراه آیت الله مهدوی کنی در منطقه ۲۲ و تغییر نام معبری از نام انوشیروان به نام شهید محمود شهبازی در حدفاصل خیابان فلسطین تا خیابان شور دوست منطقه ۱۱ حاشیه ساز شد.
سوده نجفی عضو هیات رییسه شورای شهر به عنوان اولین مخالف، تغییر نام خیابان فرجام را مناسب ندانست گفت: من مخالف این هستم که خیابانهای بزرگی مثل فرجام به نام شهدای بزرگ تغییر نام داده شود، چون برای مردم این تغییرنام جا نمیافتد.
وی افزود: بهتر است خیابانهای جدید به نام شهدای نامی گذاشته شود.
پرویز سروری نائب رئیس شورای شهرتهران گفت: تغییر نام خیابان انوشیروان به نام یک شهید تقابلی به وجود میاورد و پیشنهادم این است، محلی را به نام شهید بگذاریم که محل تعرض نباشد.
علیرضا نادعلی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی در موافقت با این تغییر نامها با اشاره به اینکه در جلسه تعیین نام کارهای تخصصی صورت میگیرد و یکی از این ورودیهای تصمیمگیری، مبتنی بر تعداد تکرار اسامی موجود است.
وی در خصوص تغییر نام صدرا توضیح داد: این نام از مجموع اسمهای پرتکرار است که اتفاقا جدید الاحداث است و احساس شد نام گیری این خیابان به نام حسن یزدانی در کنار نامهای ورزشی دیگری که دراین منطقه استفاده شده است، مطلوب است.
نادعلی همچنین درباره تغییر نام خیابان فرجام به نام ابو مهدی المهندس گفت: نام ابومهدی المهندس در دیپلماسی در کنار حاج قاسم پیوند عمیق ایران وعراق را به رخ میکشد نمیتوانیم از آن چشم پوشی کنیم.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه فرجام نام مبهمی است، گفت: بعضی از جاها به درست و غلط اسم قدیمی را ترجیح میدهند دلیل نمیشود اگر جایی روی اسمی واکنش دارند کاری انجام ندهیم.
وی درباره نام انوشیروان نیز توضیح داد: ما سیاستهای رسمی داریم و طبق آن ضدیت با سلطنت ۲۵۰۰ ساله بوده است.
مهدی اقراریان گفت: اینکه برخی اسامی را بر روی خیابانها بگذاریم میتوانیم بر روی ابنیه بگذاریم. یا مجموعههای فرهنگی یا مجموعه های متعلق به فضای عمومی استفاده کرد و باید بر روی نامگذاریها دقت کرد.
چمران خواستار بازگشت دادن این دستور شد.
امانی هم گفت: ما انقلاب کردیم که اخلاق سلطنتی نکنیم نه اینکه آثار تاریخی تمدنی خود را محو کنیم به هر حال بسیاری از پادشاهان ظلم کردند، اما نمیتوان قسمتی از تاریخ خود را نادیده بگیریم.
وی درباره خیابان فرجام نیز گفت: این خیابان سالها به این نام شناخته میشود و تغییر نام آن خوب نیست.
در نهایت از رای گیری درباره تغییر نام خیابان فرجام و انوشیروان چشم پوشی شد و چمران خواستار تجدید نظر در این زمینه شد؛ و اعضای شورای شهر با تغییر نام خیابانی به نام حسن یزدانی رای موافق دادند./ فارس