۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳
تعداد بازدید: ۱۰۱۴۶۵
محققان اقدام به طراحی و توسعه یک پلیمر نانوذره‌ای به نام ZnCDA با ظرفیت قوی هدف‌گیری و مقابله با تومورهای سرطانی کرده‌اند.
کد خبر: ۲۳۰۵۵

هدف‌گیری تومور‌های سرطانی به کمک فناوری نانوذرات

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط؛ STING (محرک ژن‌های اینترفرون) پروتئین‌هایی هستند که به سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا عفونت‌ها و سلول‌های سرطانی را شناسایی کنند. دارو‌هایی که باعث تحریک STING‌ها می‌شوند (آگونیست‌های STING) می‌توانند توانایی سیستم ایمنی را در تشخیص سلول‌های سرطانی افزایش دهند. با این حال، این کاربرد بالینی آگونیست‌های STING به دلیل توانایی ضعیف این مولکول‌های کوچک و محلول در آب برای رسیدن به تومور‌ها در غلظت‌های کافی، محدود شده است، چرا که آن‌ها به سرعت توسط کلیه‌ها پاک می‌شوند. علاوه بر این، آگونیست‌های STING می‌توانند برای سلول‌های طبیعی سمی باشند.

به تازگی محققان اقدام به طراحی و توسعه یک پلیمر نانوذره‌ای به نام ZnCDA با ظرفیت قوی هدف‌گیری تومور کرده‌اند که یک مولکول پیام‌رسان نوکلئوتیدی موجود در باکتری‌ها به نام آدنوزین مونوفسفات دایمریک حلقوی (CDA) را محصور می‌کند.

محققان با استفاده از مجموعه متنوعی از مدل‌های پیش بالینی سرطان نشان می‌دهند، زمانی که ZnCDA به صورت داخل وریدی تزریق می‌شود، CDA برای مدت طولانی در گردش خون باقی می‌ماند و به طور موثر تومور‌ها را با یک دز مورد هدف قرار می‌دهد. ZnCDA با مختل کردن سلول‌های اندوتلیال رگ‌های خونی تومورها، باعث تجمع نانوذرات در تومور می‌شود.

ZnCDA سلول‌های ایمنی به نام ماکروفاژ‌های مرتبط با تومور (TAMs) را هدف قرار می‌دهد تا مکانیسم‌های ایمنی کلیدی پردازش و ارائه آنتی‌ژن را تحت تاثیر قرار دهد که به نوبه خود پاسخ سلول‌های T را در برابر سلول‌های تومور تعدیل می‌کند. علاوه بر این، ZnCDA به طور هم افزایی اثربخشی رادیوتراپی و ایمونوتراپی را افزایش می‌دهد، پاسخ به پرتودرمانی در گلیوما و غلبه بر مقاومت به ایمونوتراپی در برخی سرطان‌های پانکراس را افزایش می‌دهد.

یکی از محققان مرکز تشعشع و انکولوژی سلولی در شیکاگو گفت: این یک همکاری غیرمعمول بین پزشکی و شیمی برای رفع این نیاز برآورده نشده در درمان تومور‌هایی بود که در حالت عادی غیرقابل درمان هستند. ما توانستیم یک محرک ایمنی ارائه کنیم که به تنهایی دارای فعالیت ضد تومور است و پرتودرمانی و ایمونوتراپی را قادر به درمان این تومور‌ها کرده است./ صدا و سیما

برچسب ها: فناوری نانو درمان سرطان سرطان
ارسال نظر
آخرین اخبار