۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹
تعداد بازدید: ۱۰۵۳۲۷
فناوران ایرانی برای نخستین بار موفق به ساخت یک دستگاه عیب یاب برخی قطعات خودرو شدند که با هوش مصنوعی کار می کند و با تصویربرداری از قطعات آن را پردازش و تحویل می دهد.
کد خبر: ۲۲۷۳۳

ساخت دستگاه «عیب یاب قطعات خودرو»

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، حمیدرضا کاروان پور مدیر توسعه و بازاریابی و فروش پروژه یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه ساخت ماشین آلات صنعتی گفت: متخصصان این شرکت برای اولین بار در ایران موفق به ساخت دستگاه کنترل اورینگ شده اند. اورینگ (واشر مکانیکی) در واقع رایج‌ترین درزگیر مورد استفاده در صنعت مثل صنعت خودرو به شمار می‌رود؛ از این رو اندازه گیری و بازرسی دقیق آن نقش مهمی در کیفیت درزگیری قطعات دارد.

وی افزود: بازرسی‌های انسانی یک روش سنتی برای جداسازی اورینگ‌های معیوب بوده که از ثبات کافی برخوردار نبوده و گذشته از زمان گیر بودن، به هیچ وجه کامل نیست.

این فعال فناور با اشاره به اینکه این دستگاه در صنایع خودرویی و دارویی کاربرد دارد، گفت: با به کارگیری الگوریتم‌های پردازش و هوش مصنوعی این دستگاه قادر به تشخیص عیوب مختلف اعم از عیوب ابعادی و ظاهری در کلیه سطوح اورینگ، واشر و کاسه نمد خواهد بود.

کاروان پور افزود: این دستگاه به جای نیروی انسانی، کار کنترل کیفی محصولات را با هوش مصنوعی انجام می‌دهد؛ یعنی بدون نیاز به نیروی انسانی تمامی پارامترهای کیفی مثل عیوب قطعات را تشخیص می‌دهد و پارامترهایی مثل اندازه گیری قطر داخلی و خارجی و ضخامت مقطعی اورینگ، همچنین الگوریتم درجه بندی معایب سطح اورینگ را انجام می‌دهد. سرعت بازرسی دستگاه کنترل کیفی اورینگ و واشر با سرعت ۵ قطعه در ثانیه برای کوچک‌ترین سایز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این بازرسی‌ها را می‌توان در گستره‌ای از سطوح بالایی، پایینی، داخلی و خارجی اورینگ بسته به نیاز گسترش داد. همچنین دستگاه قابلیت این را دارد که با دوربین تصویربرداری و آن را پردازش و در نهایت قطعات را در پالت های خوب و بد جداسازی کند.

وی ضمن بیان این مطلب که اولین تولید کننده این دستگاه در ایران هستیم، گفت: پیش از این دستگاه‌های آلمانی و فرانسوی بعضاً وارد می‌شدند و از آنجا که تکنولوژی نوینی است، صنایع خیلی به آن ورود نکرده اند.

مدیر توسعه، بازاریابی و فروش پروژه این شرکت دانش بنیان با اشاره به ظرفیت تولید این محصول برای صادرات و پوشش بازار منطقه گفت: قیمت این محصول یک چهارم نمونه خارجی آن بوده و از یک میلیارد تومان آغاز و تا ۳-۴ میلیارد تومان بسته به امکاناتی که مشتری می‌خواهد، قیمت گذاری می‌شود./ مهر

برچسب ها: فناورانه و پژوهشی شرکت دانش بنیان نوآوری و اختراع
ارسال نظر
آخرین اخبار