۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
تعداد بازدید: ۲۷۶۶۰۶
در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور؛
نشست بزرگداشت روز سنندج با هدف معرفی مظاهر فرهنگی، میراثی، گردشگری و اجتماعی استان زیبای کردستان برگزار شد.
کد خبر: ۶۲۸۶

نشست بزرگداشت روز سنندج در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، نشست بزرگداشت روز سنندج با هدف معرفی مظاهر فرهنگی، میراثی، گردشگری و اجتماعی استان زیبای کردستان، با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و اتاق بازرگانی، صنایع ،معادن و کشاورزی سنندج و به پیشنهاد انجمن مفاخر معماری ایران و همراهی انجمن روابط عمومی ایران، در دوبخش، «آشنایی با تاریخ و میراث فرهنگی سنندج» و «سنندج شهر خلاق موسیقی» برگزار شد.

پانل اول این نشست با موضوع «آشنایی با تاریخ و میراث فرهنگی سنندج» به ریاست دکتر علیرضا قهاری، رییس انجمن مفاخر معماری ایران و با اشاره به لزوم توجه بیشتر به معرفی پتانسیل های میراثی و فرهنگی کشور و معرفی آن بویژه به نسل جوان آغاز شد. در این بخش، دکتر اسعد اردلان، پژوهشگر حقوق و روابط بین الملل، به تاثیر نام گذاری شهر و تاثیر آن بر آوازه شهرها و کمک در رشد کیفی و کمی آن اشاره کردند. دکتر جمال احمدی آیین، پژوهشگر تاریخ سنندج، با موضوع بیان پیشینه‌ی تاریخی شهر سنندج و عوامل موثر در بازتاسیس آن به عنوان مرکز حکومت اردلانها، به بررسی بخشی از تاریخ توسعه شهر پرداختند. در ادامه دکتر نادر کریمیان سردشتی، عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، درمورد میراث مکتوب مشاهیر سنندج و سنندج شناسی به ایراد سخن پرداختند و به اقدامات انجام شده در ساخت دروازه های تاریخی سنندج جهت رونق بخشی به این میراث کهن اشاره داشتند.در پایان مهندس بهمن زارعی، رییس موسسه بین المللی توسعه پایدار کردستان (IIKSD) ، با اشاره به پتانسیل های تاریخی و میراثی شهر سنندج، با اشاره به پتانسیل های استان در بخش  های مختلف طبیعی ، میراثی و گردشگری توسعه شهر را در توجه به توسعه گردشگری در ابعاد مختلف آن بیان کردند.

همچنین در این مراسم رونمایی از لوح یادبود نشست، با حضور دکتر مصطفی فاطمی، مديرکل دفتر توسعه گردشگري داخلي وزارت ميراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت که این آیین با همراهی دکتر علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، مهندس خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران، سخنرانان پانل و فرهیختگان حاضر در مراسم اجرا شد.

پانل دوم با موضوع «سنندج شهر خلاق موسیقی» به ریاست دکتر ناصر رضایی، مدیر گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی، با موضوع لزوم توجه به برنامه ریزی در گردشگری شهرهای خلاق آغاز شد. سپس دکتر مهین گزانی، مدیر پروژه و بنیانگذار شهر خلاق موسیقی سنندج، به روند چگونگی ثبت شهر خلاق اشاره و اقدامات انجام شده در ثبت شهر سنندج را بیان کردند. در ادامه دکتر علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، نوید برگزاری روز سنندج در سطح ملی در سال  آینده و ایجاد دبیرخانه دایمی شهرهای خلاق درسنندج را دادند.همچنین مهندس حشمت صیدی، شهردار وقت  شهر سنندج در زمان ثبت جهانی، به چگنگی مراحل پیشنهاد طرح و انتخاب  مشاور در ثبت جهانی شهر اشاره داشتند و تاثیر ثبت جهانی بر توسعه شهر را متذکر شدند. دکتر ستار کیانپور،مشاور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به لزوم توجه به پتانسیل های ایجاد شده در این بخش، در جهت توسعه پایدار شهر و استان پرداختند.

در پایان نشست مهندس شیما خرمی ، دبیر نشست و نماینده انجمن مفاخر معماری ایران با اشاره به اینکه اجرای این برنامه جز با همراهی و همدلی علاقمندان، صاحب نظران و پژوهشگران این عرصه میسر نبود، اظهار امیدواری کرد این برنامه قدم اول در راه شناساندن بیشتر پتانسیل های استان کردستان باشد.

برچسب ها: مراسم بزرگداشت سنندج میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
ارسال نظر
آخرین اخبار