۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
تعداد بازدید: ۱۰۵۳۶۰
از میان 11 رئیس کل بیمه مرکزی پس از انقلاب، 9 نفر از آنها کمتر از مدت قانونی چهار ساله در سمت خود دوام آوردند.
کد خبر: ۲۶۳۶۵

صندلی لرزان ریاست بیمه مرکزی!/ روسایی که کمتر از 4 سال دوام آوردند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، روز یکشنبه بود که با پیشنهاد وزارت اقتصاد و تصویب هیات وزیران، علی استادهاشمی به سمت ریاست کل بیمه مرکزی ایران انتخاب شد و جایگزین مجید بهزادپور شد که تنها ۱۸ ماه در برج خیابان آفریقا حضور داشت. این در حالیست که طبق ماده ۲۰ اساسنامه بیمه مرکزی، مدت انتصاب رئیس کل و قائم مقام در این شرکت، چهار ساله است و امکان انتصاب مجدد آن‌ها نیز وجود دارد.

با این وجود، بهزادپور تنها رئیس کلی نبود که کمتر از چهار سال در بیمه مرکزی دوام آورد و پیش از او، هشت رئیس کل دیگر بیمه مرکزی نیز دوره ریاستی کمتر از مدت زمان قانونی را تجربه کردند. به این ترتیب، می‌توان گفت که بیمه مرکزی در بخش بزرگی از تاریخ خود، بی‌ثبات بوده و این بی‌ثباتی یک از دلایل مهم توسعه‌نیافتگی صنعت بیمه ایران به‌شمار می‌رود.

مجید بهزادپور و شایعه‌های مبنی بر هک شدن شرکت‌های بیمه

بهزادپور در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به بیمه مرکزی آمد و ۱۸ ماه بعد، در شهریور ماه سال جاری از سمت خود برکنار شد. بیمه مرکزی و وزارت اقتصاد دلیلی برای جایگزینی بهزادپور اعلام نکردند، اما همزمان شدن این اتفاق با موضوع هک شدن شرکت‌های بیمه، باعث شد که گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر ارتباط این دو موضوع مطرح شود.

با این وجود، بیمه مرکزی با انتشار اطلاعیه‌ای در وبسایت رسمی خود، ادعای برکناری رئیس کل بیمه مرکزی به دلیل شائبه هک اطلاعات بیمه‌گزاران را کذب محض دانست و اعلام کرد که این موضوع ارتباطی با مجموعه بیمه مرکزی ندارد و مسئولیتی نیز بر عهده رئیس کل نخواهد بود.

غلامرضا سلیمانی؛ قطع همکاری با دولت سیزدهم

با وجود اینکه غلامرضا سلیمانی یکی از طولانی‌ترین دوره‌های ریاست بیمه مرکزی را داشت، اما حضور وی در این سمت نیز به چهار سال نرسید. وی که از تیر ماه ۹۷ تا دی ماه ۱۴۰۰ سکان‌دار بیمه مرکزی بود، یکی از گزینه‌های رئیس کلی بانک مرکزی در دولت ابراهیم رئیسی به‌شمار می‌رفت.

با این حال، وی که از باسابقه‌ترین مدیران اقتصادی کشور محسوب می‌شد، پس از ۴۳ ماه حضور در بیمه مرکزی، به دلیل فقدان هماهنگی با وزیر اقتصاد از سمت خود استعفا داد و با دولت سیزدهم قطع همکاری کرد.

عبدالناصر همتی و دومین دوره حضور در بیمه مرکزی

همتی در حالی که از سال ۸۵ تا ۹۷ در بیمه مرکزی حضور داشت و رکورددار طولانی‌ترین حضور در این سمت را به خود اختصاص داده بود، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ بار دیگر به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی انتخاب شد. دوره دوم همتی، اما تنها ۲۶ ماه طول کشید و وی در تیر ماه ۱۳۹۷ به عنوان سفیر ایران در چین منصوب شد. با این وجود، همتی تنها یک هفته بعد از این انتصاب، به تهران بازگشت و سکان‌دار بانک مرکزی شد.

محمدابراهیم امین و فیش‌های نجومی مدیران بیمه مرکزی

محمدابراهیم امین از شهریور ۱۳۹۲ تا اردیبهشت ۱۳۹۵ در بیمه مرکزی حضور داشت، اما خروج وی از برج بیمه مرکزی، با حواشی بسیاری همراه بود. پس از انتشار برخی از فیش‌های حقوقی نجومی مدیران و هیات عامل بیمه مرکزی و هجمه‌های شدید به این شرکت، امین نیز از سمت خود استعفا کرد.

این در حالیست که برخی افراد، این اقدام وی را تحسین کردند و نشانه شجاعت وی دانستند، اما برخی دیگر، آن را یک فرار رو به جلو خوانده و معتقد بودند که امین با این استعفا، در برکناری خود پیش‌دستی کرده است.

محمد کریمی؛ از صندوق مهر امام رضا تا بیمه مرکزی

محمد کریمی از دیگر مدیرانی بود که حضور کوتاهی در بیمه مرکزی داشت. کریمی که شهریور ماه سال ۱۳۹۰ به بیمه مرکزی آمد، درست دو سال بعد و در شهریور ماه سال ۱۳۹۲ از این مسند کنار رفت و جای خود را به امین داد.

کریمی پیش از حضور در بیمه مرکزی، مدیر صندوق مهر امام رضا بود و استانداری مازندران، مدیرعاملی صندوق توسعه تعاون و همچنین معاون وزیر تعاون را نیز در کارنامه خود داشت. وی همچنین پس از خروج از بیمه مرکزی و در سال ۱۴۰۰ به عنوان دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران انتخاب شد.

جواد فرشباف و برکناری از سوی هیات دولت

جواد فرشباف ماهریان در فروردین ماه ۱۳۸۷ بر صندلی ریاست بیمه مرکزی تکیه زد و در شهریور ماه ۱۳۹۰ از سمت خود برکنار شد. هیات دولت در حالی به برکناری فرشباف رای داد که مشکلات اعلام نرخ دیه سال ۹۰ و بحث‌هایی پیرامون بیمه تکمیلی، دلایل اصلی این تغییرات مدیریتی در بیمه مرکزی محسوب می‌شد.

نوروز کهزادی و اختلاف بر سر ۱۰ فرمان

نوروز کهزادی در خرداد ماه سال ۱۳۸۵ در بیمه مرکزی حضور یافت، اما در اسفند ماه سال ۱۳۸۶ زمزمه‌هایی مبنی بر برکناری وی به گوش می‌رسید. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن بودند که کهزادی به دلیل اختلاف با وزارت اقتصاد بر سر اجرای فرمان ۱۰ ماده‌ای رئیس جمهوری وقت در مورد تحول در صنعت بیمه، از سمت خود برکنار شده است. با این وجود، کهزادی در ابتدا این موضوع را تکذیب می‌کرد و آن را شایعه‌سازی بعضی خبرنگاران می‌دانست، اما تنها چند روز پس از این ماجرا، وی جای خود را به فرشباف داد.

محمد اعرابی و ریاست ۳۱ ماهه بیمه مرکزی

محمد اعرابی در اردیبهشت سال ۱۳۶۰ و با محمدعلی رجایی، نخست وزیر وقت به ریاست کلی بیمه مرکزی رسید. اعرابی، اما تنها ۳۱ ماه در سمت خود باقی ماند و در آذر ماه سال ۱۳۶۲ از این منصب کنار رفت.

عبدالحسین دانشپور؛ اولین رئیس کل پس از انقلاب

عبدالحسین دانشپور تنها دو ماه پس از انقلاب سال ۵۷ و با حکم مهدی بازرگان، به ریاست بیمه مرکزی رسید. وی که سوابق مدیریتی متعددی قبل از انقلاب در کارنامه خود داشت، تنها ۲۶ ماه در سمت خود باقی ماند و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ به کار خود در بیمه مرکزی پایان داد.

برچسب ها: رئیس کل بیمه مرکزی بیمه صنعت بیمه
ارسال نظر
آخرین اخبار