محمد درویش، رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به برخی نکات در خصوص روز ۱۳بدر اشاره و مطرح کرد: اگر ملاحظات را در ۱۳ بدر رعایت کنیم، هم هموطنان میتوانند لذت بیشتری از طبیعت ببرند و هم اینکه طبیعت آسیب کمتری میبیند. مهم ترین اصل این است که جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذاریم که امیدوارم تمامی افراد این اصل را رعایت کنند.
بیشتر بخوانید: دلایل اصلی کم بارشیهای ۱۴۰۲؟/فاصله ۲۰ درصدی با میانگینهای بلندمدت بارشها
درویش ادامه داد: هموطنان به این امید نباشند که حتما باید سطل زباله در طبیعت باشد. مواد غذایی که خالی میشود با خودشان به نزدیکترین شهری ببرند که سیستم مدیریت پسماند دارد و آنجا زبالههای خود را تخلیه کنند نه اینکه بریزند داخل یک پلاستیک و آویزان درخت کنند یا اینکه هرگز زبالههای باقی مانده خود را آتش نزنند و فکر نکنند اگر زبالههای تر خود را در طبیعت رها کنند پودر خواهد شد یا اینکه باعث جمعآوری آفات میشود.
بیشتر بخوانید: مهمترین پیامدهای تغییر اقلیم/اقدامات پیش روی سازمان هواشناسی کشور/چالش جدی دنیا!
وی افزود: مردم سعی کنند همراه خود گاز پیک نیکی به بیرون ببرند و از سوزاندن چوبها خودداری کنند، حتی اگر گاز پیک نیکی نداشتند، با خودشان زغال ببرند و بعد از اتمام فعالیت خود از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.
رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو مطرح کرد: نکته سوم اینکه هموطنان هنگام رفتن به طبیعت سرعت مطمئنه را رعایت کنند تا اگر حیات وحشی جلوی خودروی آن ها قرار گرفت بتوانند ماشین خود را کنترل کنند و نکته بعدی اینکه از ایجاد سر و صدا ممانعت کنند، حیوانها شدیداً نسبت به سر و صدا آسیب پذیرند و سیستم شنوایی آنها حساس است حتی ممکن است پرندگان با سر و صدا مسیرهای حرکت خود را گم کنند، در کل تا جایی که ممکن است وقتی وارد طعیت میشوید آلودگی صوتی ایجاد نکنید و نکته آخر اینکه تا جایی که امکان دارد از نزدیک شدن به تالابها و محیطهای حساس دوری کنیم.
درویش در پایان خاطرنشان کرد: بیشترین تخریبها در این روز از شکستن شاخ و برگ درختان، آتشسوزیهای غیر عمد و همچنین تصادف جادهای با حیات وحش ایجاد میشود.