۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۳
تعداد بازدید: ۱۹۳۴۷۶
عضو انجمن اقتصاددانان ایران گفت: حذف دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی توسط دولت در سال اول فعالیتش کاملاً جسورانه و ارزشمند است؛ اما با این همه، حذف ارز ترجیحی برای موفقیت‌آمیز بودن آن کافی نبوده و لازم است دولت پنج اقدام کوتاه‌مدت و فوری در این زمینه انجام دهد.
کد خبر: ۱۵۸۳۸
نویسنده : مجتبی آزادیان

دولت سیزدهم یکی از مخرب‌ترین اقدامات ارزی تاریخ اقتصاد ایران را متوقف کرد!

پنج اقدام فوری برای اثربخشی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی/پرداخت یارانه‌های جدید به‌صورت نقدی فعلی تا پایان ۱۴۰۱ ادامه یابد

عباس علوی‌راد در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی خطوط، با اشاره به حذف ارز ترجیحی اظهار کرد: از همان فروردین ۱۳۹۷ در میان مخالفان دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بودم و بار‌ها بر حذف آن تأکید کرده‌ام. از منظر اقتصاد سیاسی، حذف دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی توسط دولت در سال اول فعالیتش کاملاً جسورانه و ارزشمند است.

وی افزود: با این همه جسورانه بودن، حذف ارز ترجیحی برای موفقیت‌آمیز بودن آن کافی نبوده و لازم است سیاست‌های همساز آن تدوین و اعمال شود.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران ادامه داد: همه می‌دانیم کشور ما در شرایط خاصی قرار دارد؛ اکنون که دولت سیزدهم یکی از مخرب‌ترین اقدامات ارزی تاریخ اقتصاد ایران را متوقف کرده، لازم است در بازه زمانی کوتاه‌مدت برخی اقدامات را انجام دهد.

علوی‌راد متذکر شد: بهتر است حداقل تا پایان سال ۱۴۰۱ پرداخت یارانه‌های جدید به‌صورت نقدی فعلی ادامه یابد. همچنین دولت بهتر است تا حد امکان خانوار‌های بیشتری را مشمول یارانه جدید کرده و همگرایی دهک‌های درآمدی تورم‌زده کشور را تقویت کند.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد پس از حذف ارز ترجیحی، افزایش قیمت ارز با حداکثر سرعت روی قیمت‌های داخلی عبور کرده است؛ بنابراین لازم است دولت فوری عوامل اصلی و شناخته شده افزایش تورم در اقتصاد ایران را با قواعد سخت گیرانه مهار کند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران توضیح داد: لازم است مثلث بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت از تمام ظرفیت‌های خود برای مدیریت انتظارات تورمی کارگزاران اقتصادی کشور استفاده کنند.

علوی‌راد تأکید کرد: بانک مرکزی تمام ظرفیت‌های خود را به کار گیرد تا شکاف میان نرخ ارز نیما (کف قیمت) و نرخ ارز بازار آزاد در جریان زمان افزایش پیدا نکند.

وی خاطرنشان کرد: اگر دولت به هر دلیل نتواند بی‌ثبات‌کننده‌های محیط اقتصاد کلان ایران را مهار کند، سیاست جسورانه حذف دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی کاملاً بی‌اثر و دچار ناسازگاری زمانی خواهد شد. بنابراین شخصاً امیدوارم چنین رویدادی رخ ندهد.

برچسب ها: عباس علوی راد حذف ارز ترجیحی ارز ترجیحی دلار یارانه نقدی
ارسال نظر
آخرین اخبار