۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
تعداد بازدید: ۲۶۱۶۰۱
در کنار تولیدکنندگان و سازندگان مصنوعات طلا و خرده فروشان طلای آبشده، بانک عامل با تایید بانک مرکزی نیز در صف حراج شمش‌های طلا قرار می‌گیرد تا شانس خود را امتحان کنند. این در حالی است که در حراج قبلی، میانگین قیمت شمش‌های طلای معامله شده ۴ میلیارد و ۷۶۸ میلیون تومان به ثبت رسیده بود.
کد خبر: ۶۴۹۶

حراج طلا با دلار چند هزار تومانی است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، در روزهایی که قیمت جهانی طلا روز به روز گران تر می شود و نرخ ارز نیز در بازار تهران، در حال قد کشیدن است، مرکز مبادله به نمایندگی از بانک مرکزی، حراج شمش های طلا را در دستور کار قرار داده است.

براساس شیوه نامه حراج حضوری شمش طلا در این مرکز، «فروشندگان عمده شمش طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر»، «تولیدکنندگان و سازندگان فعال مصنوعات طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر»، «خرده فروشان طلای آبشده دارای پروانه کسب مجاز و معتبر » و «بانک عامل با تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» می توانند متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران باشد.
 
همچنین حراج حضوری در مرکز مبادله به دو شیوه حراج خرد و حراج عمده صورت می گیرد. متقاضی خرید می تواند در حراج خرد حداقل یک و حداکثر پنج قطعه شمش طلای یک کیلوگرمی خرید کند؛ سقف خرید خرد در هر هفته تقویمی، صرفا پنج قطعه شمش طلای استاندارد خواهد بود.
 
متقاضی خرید در حراج عمده نیز مجاز به خرید حداقل یک و حداکثر چهار بسته شمش طلای استاندارد است؛ هر بسته شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله حاوی پنج قطعه شمش یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در هزار است. گفتنی است، سقف خرید عمده در هر هفته تقویمی صرفا ۲۰ قطعه شمش طلای استاندارد است.

دومین حراج طلا در شرایطی فردا برگزار می شود که پیش از این در نوزدهمین روز از بهار ۱۴۰۳ مجموعا ۲۷۲ قطعه شمش طلای استاندارد از سوی صادرکنندگان عرضه شد که از این تعداد، ۲۴۶ قطعه شمش طلای استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ معامله شد و به دست متقاضیان مذکور رسید. این در حالی است که میانگین قیمت شمش‌های طلای معامله شده ۴ میلیارد و ۷۶۸ میلیون تومان به ثبت رسیده بود که نسبت به میانگین آخرین حراج سال گذشته یعنی ۴ میلیارد و ۵۲ میلیون تومان، رشد قابل توجهی داشت. اما قیمت گذاری شمش های حراجی از سال گذشته تا به امروز با حاشیه نیز همراه بوده است؛ چراکه به اذعان فعالان و کارشناسان اقتصادی، مبنای نرخ ارز برای کشف قیمت شمش طلا در مرکز مبادله، نرخ بازار آزاد ارز بوده است. بازاری که نرخ آن از سوی رئیس کل بانک مرکزی، اشاره شده است که مورد تایید نیست و همواره تاکید داشته است که نباید مبنای نرخ ارز باشد. فرزین گفته است: بانک مرکزی اصلا کاری به نرخ کانال‌ها و بازار غیررسمی ندارد! حتی در این میان، رئیس جمهور نیز نرخ ارز در بازار غیررسمی با عنوان عددسازی یاد کرده است.

فروش شمش طلا با دلار ۶٣۵٠٠ تومانی؟

این در شرایطی است که همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در این باره نوشته است: "جناب آقای رئیسی، آنچه که در بازار ارز و سکه و سایر دارایی ها می گذرد، برخلاف نظر شما، فعالین اقتصادی را خیلی هم نگران کرده است، و شکی در تأثیر مستقیم منفی آن بر زندگی و معیشت مردم نیست. وقتی خود دولت شمش طلا را با قیمت دلار ٦٣،٥٠٠ تومان به فعالين اقتصادی و مردم می فروشد، چگونه آن را یک عدد سازی غیر رسمی می خوانید؟ اینکه می فرمایید ۶۹ میلیارد دلار را با نرخ ۲۸،۵۰۰ و زیر ۴۰،۰۰۰ تومان تأمین کرده اید، نه تنها حُسن نیست، بلکه نتیجه اش توزیع صدها هزار میلیارد تومان رانت است، بدون کوچکترین تأثیری در نرخ بازار!"

حال باید دید که بانک مرکزی نسبت به این موضوع مهم، چه زمانی شفاف ساز خواهد کرد تا مشخص شود نرخ ارز برای محاسبه شمش طلای حراجی، چه نرخی است؟ آیا مبنا، نرخ ارز مرکز مبادله و مورد تایید بانک مرکزی است یا اینکه بر اساس نرخ بازار آزاد که مورد تایید بانک مرکزی نیست، شمش طلا قیمت گذاری می شود؟/ تابناک

برچسب ها: حراج طلا حراج طلا دلار
ارسال نظر
آخرین اخبار