۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
تعداد بازدید: ۲۱۵۲۱۶۵
وضعیت کنونی در سونگون آنچنان وخیم است که اگر مسئولین شهرستان و استان هر چه سریعتر به داد این مجتمع نرسند آثار ضربات مهلک این تیم به پیکره سونگون، تا سال‌ها باقی خواهد ماند.
کد خبر: ۲۸۹۳۰

شروع سیر قهقرایی مجتمع مس سونگون بزرگترین قربانی/ادامه شفاف سازی کارنامه شرکت ملی مس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، علی رستمی که در واپسین روز‌های سال ۱۴۰۰ با حمایت قاطع معصومه پاشایی، نماینده مرند و الله‌وردی دهقانی، نماینده ورزقان به صندلی مدیرعاملی شرکت ملی مس رسیده بود، از اوایل فروردین ۱۴۰۱ دست به تغییر معاونین و مدیران باتجربه شرکت زد و دو محور را در این تغییرات مدنظر قرار داد:

۱. جلب رضایت سیاسیون و صاحبان قدرت
۲. انتقال نزدیکان همیشگی خود از شستا و سایر سازمان‌هایی که قبلا خودش آنجا بوده است!

این دو شاخصه در کلیه انتصابات علی رستمی به چشم می‌خورد.
گذشته از جابجایی‌های وسیع، خارج از عرف و بی‌ضابطه در ستاد تهران و حذف معاونین (بجز بهروز رحمتی که از قبل با رستمی شراکت و ارتباطات مالی داشته) و تمام مدیران ستادی، سونگون به عنوان کلاسی برای کارآموزی مدیران فاقد تجربه، صلاحیت و اهلیت در نظر گرفته شد! چرا که انسجام مدیریتی در استان کرمان و ترس رستمی از تقابل با مدیران و پرسنل شاغل در سرچشمه و میدوک و خاتون‌آباد امکان تغییرات گسترده در این مجتمع‌ها را از وی سلب نموده بود.
به دنبال اعتصابات ساختگی، مشکوک و هدایت‌شده در تیرماه ۱۴۰۱، جهانگیر رضوی توسط رستمی عزل شد و معبود عباس‌زاده با تحصیلات غیرمرتبط و بدون اینکه الفبای صنعت، معدن و اقتصاد را بداند صرفا به دلیل نسبت فامیلی با مدیرعامل مس (به روایتی، داماد خواهر علی رستمی)، پس از حضور ناموفق و چند ماهه در شستا به عنوان مدیر بزرگترین بنگاه اقتصادی شمالغرب منصوب شد و از آن لحظه، سیر قهقرایی سونگون شروع گردید.
این فقط شروع ماجرا بود چرا که با حضور یکی از نزدیکترین افراد به رستمی، سونامی تغییرات در سونگون و شرکت‌های وابسته و نیز پروژه‌های در دست اجرا، تازه شروع شد. حسین ثقفی معاون توسعه جای خود را به اصغر مالکی داد که همسرش، هم ولایتی و فامیل عباس‌زاده (اهل کرویق ورزقان) بوده و بالاترین پست دوران فعالیتش، مسئولیت معدن آهک گوره درق اهر بود! ایرج آشتی معاون مهندسی توسط معبود عباس زاده عزل و یک نفر به نام آزادخواه که کمترین تجربه در این حوزه را داشت به این معاونت رسید. محمدرضا تترا مدیر منابع انسانی، ارشد لطف‌الله پور مدیر مالی، مرتضی حاج احمدی مدیر HSE، حمید صوفی مدیر باتجربه معدن و بسیاری از مدیران در سطوح مختلف مجتمع توسط عباسزاده کنار گذاشته شدند.
همزمان، تغییرات وسیعی در هیات مدیره و مدیریت شرکت‌های زیرمجموعه بخصوص کانی مس و نوآوران توسط رستمی و عباسزاده ایجاد شد تا راه برای اقدامات بعدی این تیم هموار شود.
همچنین تغییر پیمانکار پروژه فاز ۳ تغلیظ از کیسون به کانی مس، تخلفات کانی مس در هیپ لیچینگ و اصرار به افتتاح ناقص پروژه، خرید غیرقانونی ژنراتور گازی و موارد دیگر، از اقدامات تیم علی رستمی در سونگون است که قطعا همه این موارد، جای بررسی و پیگیری قضایی دارد.
خلاصه اینکه: وضعیت کنونی در سونگون آنچنان وخیم است که اگر مسئولین شهرستان و استان هر چه سریعتر به داد این مجتمع نرسند آثار ضربات مهلک این تیم به پیکره سونگون، تا سال‌ها باقی خواهد ماند.
ادامه این مطلب روز‌های آتی منتشر خواهد شد...

برچسب ها: شرکت ملی مس مجتمع مس سونگون رانت افشاگری گزارش تحلیلی
ارسال نظر
آخرین اخبار